patience brings roses

Oh, let's go back to the start

08.05.2018.

~

To što sam ti rekla da mi je stalo do tebe ni najmanje nema za cilj da ti ruši išta što gradiš. Poenta cijele priče jeste promjena mene same, oslobađanje od nakupljenih emocija i skidanje onoga što mi je na duši. Ne želim da razmišljam o tome znaš li ti uopšte da je meni stalo do tebe, s obzirom na naše trenutne odnose i ponašanje jednog prema drugome. Još više ne želim da držim u sebi ono što osjećam. Sve hoću da napišem, izgovorim, nije ni bitno, ali da dođe do tvog mozga na ovaj ili onaj način.
Ne očekujem ništa od tebe, u smislu da mi trebaš sada reći kako se ti osjećaš, da trebaš nešto uraditi, promijeniti ili bilo šta slično. Ono što očekujem je da riješim svoje misterije i dobijem odgovore na pitanja. Sad znam da znaš, i znam da ništa dalje što se dešava nije i neće zavisiti od mene. Sve je u tvojim rukama.
Ja ti dajem vremena, jer znam koliki ti je haos u glavi, ako ti je išta značilo to što sam rekla. Nije lahko pustiti ni stvari ni osobe, još više nije lahko shvatiti šta osjećaš, i šta želiš. Ne želim da te mučim, ni da ti budem dodatni teret. Dajem ti vremena.
Istina je da bih voljela da se vratiš. Da po prvi put sve među nama bude iskreno i čisto, ispunjeno s puno pozitivnih emocija. Bez glume i pokušaja da neko nekoga mijenja. Da prihvatimo jedno drugo onakve kakvi jesmo, i izvučemo ono najbolje iz nas. Ja mogu, a znam da možeš i ti.
Isto tako znam da postoji i druga strana ove priče. Ako ti moje riječi nisu značile, onda tvoja odluka nije ni bila teška, i ono vrijeme koje ti dajem zapravo i ne trebaš. Tada vrijeme treba jedino meni da razumijem koji je odgovor na moja pitanja. U svakom slučaju, i ako ne bude kako bih voljela da bude, mogu i s time da živim, iako ne želim. Ali vjerujem da mene svakako čeka ono što treba da me čeka, i da to nešto može biti samo dobro za mene. Sve što se dešava je dobro, i istinski vjerujem u to.
I po prvi put u svom životu, iskreno, najiskrenije od srca, onome koga volim, želim svu sreću ovog svijeta. Tebi. Pa bilo mene u toj priči, ili ne. Meni je lakše kad znam da si ti bezbrižan i sretan. Stvarno, prvi put.